Voor 17:00 besteld is morgen in huis*
Precisie Maatwerk
Gratis verzending vanaf € 25,-
Achteraf betalen

Brievenbus hoe en wat er mee?

30 Sep 2021
door Superwoonwinkel.nl

Waarom heb ik een brievenbus nodig?

PostNL moet uw post gemakkelijk en veilig kunnen afleveren bij jou thuis. Er zijn daarom ook regels waaraan uw brievenbus moet voldoen.

Uw brievenbus moet ook makkelijk en goed bereikbaar zijn voor PostNL. Een brievenbus moet zo dicht mogelijk bij de openbare weg staan waar auto’s kunnen rijden. Uw brievenbus moet de weg zonder belemmering bereikbaar zijn.

Een brievenbus moet op een bepaalde afstand staan. De afstand tussen uw brievenbus en de openbare weg mag niet meer dan 10 meter zijn. Is dat het geval? PostNL heeft dan geen verplichting om de post in uw brievenbus te bezorgen. Als je toch post wilt ontvangen, dan moet u een brievenbus binnen 10 meter plaatsen.

Hoe moet je een brievenbus plaatsen?

Heeft u problemen met het plaatsen van de brievenbus? Dat is geen probleem! Wij zullen het even stap voor stap aan uitleggen zodat u optimaal van uw nieuwe brievenbus kan genieten!

  1. Kies de juiste positie voor uw brievenbus
  2. Markeer de gaten voor de installatie van de brievenbus op het metselwerk. Zorg ervoor dat de brievenbus op dezelfde hoogte staat als de gaten.
  3. Boor de gaten voor de pluggen.
  4. Gebruik een hamer om de pluggen in de voorgeboorde gaten te slaan totdat ze er compleet inzitten.
  5. Installeer de brievenbus op het metselwerk. Gebruik de rubberen stoppen om afstand te creëren tussen de brievenbus en het metselwerk.

Hoe maak je een brievenbus waterdicht?

Wij geven u 2 tips om uw brievenbus zo waterdicht mogelijk te houden

  1. Staat uw brievenbus te veel in de wind, geef de brievenbus een nieuwe plek waar die niet te veel in de wind staat!

Staat uw brievenbus te veel in de wind? Het kan dan voorkomen dat de klep openwaait en dat je daardoor natte post krijgt. De wind kan ooit zo heftig zijn dat de regen naar binnen waait door enkele kieren van de klep. Een oplossing die wij kunnen geven is, plaats de brievenbus in een andere richting.

Tip 2: Geef uw brievenbus een plek onder een afdak

Heeft uw toevallig een afdak waar nog gerust een brievenbus onder kan? Kies er dan voor om de brievenbus hier onder te plaatsen. Door de brievenbus onder een afdak te plaatsen voorkom je dat er grote hoeveelheden water in de brievenbus terecht komt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »