Voor 17:00 besteld is morgen in huis*
Precisie Maatwerk
Gratis verzending vanaf € 25,-
Achteraf betalen

Tafelbekleding en meer...

12 Mei 2021
door Superwoonwinkel.nl

Wat is een damast tafelkleed?

Weet jij niet wat een damast tafelkleed is? Wij zullen het even uitleggen wat het is.  Damast is een weeftechniek, waarbij tekeningen worden toegepast op een achtergrond met dezelfde kleur. De tekening is daardoor vanuit een bepaalde hoek, heel goed te zien. Damasten zijn witte vezels van vlasgaren waarop, je het motief op de achtergrond vanuit een bepaalde hoek goed zichtbaar is. Het motief wordt gevormd door het inslag- en het kettings effect van dezelfde basisbinding.

Tafelzeil of tafelkleed

Een tafelzeil is een waterdicht en afwasbaar tafelkleed, dat gemaakt is van PVC (plastic). Omdat de bovenkant van een tafelzeil glad is, zie je geen stofstructuur vergeleken bij een stoffen tafelkleed. Ga je er met je hand over het tafelzeil heen, dan voelt het tafelzeil ook echt als een dun laagje plastic.

Tafelkleden zijn makkelijk te wassen, je hebt ook verschillende varianten die nog makkelijker schoon te houden zijn. De verschillende varianten worden ook wel gecoat tafellinnen of afwasbare tafelkleed genoemd, dat komt ook omdat het materiaal gemaakt is van polyester met een coating. Door de coating zijn de tafelkleden makkelijker schoon de houden met een vochtige doek.

Tafelkleed katoen of linnen

Het verschil tussen een katoenen tafelkleed en een linnen tafelkleed is het materiaal. Linnen is anders dan katoen, het materiaal is ook van een andere plant afkomstig. Katoen wordt gemaakt van een katoenplant, katoen z’n eigenschap is dat het zacht, vocht opnemend en duurzaam is. Linnen daar in tegendeel wordt gemaakt van vezels uit een vlasplant, linnen is sterker dan katoen, linnen is ook vocht opnemend maar het kreukt wat sneller.

Hoe was je tafelkleed?

Heb je een vlek op jouw tafelkleed zitten? Tafelkleed kan namelijk in de wasmachine. Stoffen tafelkleden worden meestal gewassen op een temperatuur van 30°C. Bij tafelkleden die lichte kleuren bevatten, is het eventueel mogelijk om ze te wassen op 40-60°C. Het is ook handig om altijd een vochtige doek bij de hand te hebben, om te voorkomen dat vloeibare kleurstoffen in het tafelkleed gaan trekken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »